Een zwemvijver heeft vele voordelen. Het is bijvoorbeeld milieuvriendelijker dan een zwembad, omdat de vijver geen chloor en chemicaliën bevat. Ook heeft de zwemvijver een natuurlijke uitstraling. Want in tegenstelling tot een zwembad dat vaak een knalblauwe of witte bodem heeft, wordt er bij een zwemvijver een donkere ondergrond gebruikt. Hierdoor gaat de vijver met waterplanten in het geheel van uw tuin op en dat creëert een oase van rust.

  Powered by Google TranslateTranslate

Het zwemvijver ontwerp

Wij gaan graag met u in gesprek over het ontwerp van uw natuurzwembad. Het ontwerp wordt altijd aangepast aan uw wensen en het design van uw tuin. Zo zorgen we ervoor dat uw nieuwe zwemvijver niet uit de toon valt en perfect in uw tuin past. Tevens zijn er verschillende stijlen en vormen mogelijk. Strak en modern of juist speels als een natuurlijk gevormde vijver, het is geheel aan u!

De zwemvijver installatie

Bij de installatie van uw zwemvijver wordt gebruikgemaakt van EPDM folie. Vooraf worden de exacte maten van de vijver bepaald. Daarna wordt het folie in 3D vervaardigd en door de leverancier kant-en-klaar aangeleverd. Het voordeel is dat deze folie in optimale omstandigheden is geproduceerd en dat het folie veelal direct mooi passend in uw zwemvijver kan worden gelegd. Binnen enkele uren kan uw vijver gevuld worden met fris, helder water en kunt u genieten!

De waterzuivering

Een zwemvijver bestaat uit twee gedeeltes: het zwemgedeelte en het helofyten gedeelte. Het zwemgedeelte spreekt voor zich; het is het gedeelte waarin gezwommen wordt. Het helofyten gedeelte bestaat uit waterplanten die het water in uw zwemvijver filteren door middel van hun wortels. De zogenoemde plantenfilters.

Naast plantenfilters kunt u er ook voor kiezen om mechanische filters van OASE te laten installeren. Een mechanische filterunit wordt aangedreven door een pomp die het water aanzuigt en door de filterunit pompt, zonder dat daar chloor aan te pas komt. Na filtering wordt het heldere water teruggebracht in het bad.

Maak vandaag nog een afspraak

Ziet u zichzelf al ronddobberen in het water, genietend van een oase van ontspanning en rust? Neem vandaag nog contact op via het contactformulier of bel: 043 - 409 34 69. Ook als u uw twijfels weg wilt laten nemen en vragen heeft gaat Hoveniersbedrijf Rudy Wolfs graag met u in gesprek.